Grekiska färsbiffar med tzatsiki

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Vintips Amfora Veronica Cabernet Sauvignon (3127) från Chile. Ett mjukt och bärigt rött vin med tydlig karaktär av svarta vinbär och örter.

Ingredienser

  • 400g nötfärs
  • 2 msk grillkrydda Vitlök/örter
  • 150 g fetaost
  • Tzatsiki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 gurka
  • 1 påse Sauce Mix Garlic & Herbs
  • Bönsallad
  • 1 burk (410g) bönor, t ex borlotti
  • 2 msk Santa Maria Red Hot Chili Glaze
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 ask (250g) cocktailtomater
  • 1 kruka Santa Maria Basilika, färsk
  • 1 kruka Santa Maria Rosmarin, färsk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda nötfärs och grillkrydda. Skär fetaosten i åtta kuber. Forma färsen runt fetaosten. Grilla biffarna ca 8 minuter. Dela gurka på längden och skrapa ur kärnhuset med en tesked. Riv gurka på rivjärnet och blanda med crème fraiche och sauce mix. Servera biffarna med tzatziki, grillad aubergine, bönsallad och pepperoni.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben