Grekiska färsbiffar med tzatziki och tomatsallad
Om du inte vill ha kryddmixen Bifteki Greek style i så kan du istället ha ströbröd, ägg, salt, peppar, vitlök, oregano, lök.
Ingredienser
500 g nötfärs
1 påse Santa Maria Bifteki Greek style
½ dl vatten
150 g fetaost
Tzatziki
1 påse Santa Maria Tzatziki
2 dl matlagningsyoghurt
½ gurka
Tomatsallad
2-4 tomater
1 rödlök, skivad
50 g fetaost, i bitar
10 svarta oliver
Olivolja
Rödvinsvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
Instruktioner
- Blanda samman kryddmix och vatten i en bunke. Låt det svälla ett par minuter. Blanda i köttfärsen och arbeta den smidig tillsammans med kryddblandningen.
- Skär fetaosten i åtta kuber. Forma färsen runt fetaostkuberna. Stek biffarna på båda sidor, totalt ca 8 minuter.
- Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset med en tesked. Riv gurkan grovt och blanda med matlagningsyoghurt och tzatziki-mix.
- Skiva tomaterna och lägg på fat. Lägg på rödlöksringar, fetaost och oliver. Ringla över lite olivolja och vinäger och strö över flingsalt och svartpeppar.
- Servera biffarna med tzatziki, sallad och ugnsstekta potatisklyftor. Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)