Grekiska färsbiffar med tzatziki och tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Om du inte vill ha kryddmixen Bifteki Greek style i så kan du istället ha ströbröd, ägg, salt, peppar, vitlök, oregano, lök.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 påse Santa Maria Bifteki Greek style
  • ½ dl vatten
  • 150 g fetaost
  • Tzatziki
  • 1 påse Santa Maria Tzatziki
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ½ gurka
  • Tomatsallad
  • 2-4 tomater
  • 1 rödlök, skivad
  • 50 g fetaost, i bitar
  • 10 svarta oliver
  • Olivolja
  • Rödvinsvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman kryddmix och vatten i en bunke. Låt det svälla ett par minuter. Blanda i köttfärsen och arbeta den smidig tillsammans med kryddblandningen.
    2. Skär fetaosten i åtta kuber. Forma färsen runt fetaostkuberna. Stek biffarna på båda sidor, totalt ca 8 minuter.
    3. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset med en tesked. Riv gurkan grovt och blanda med matlagningsyoghurt och tzatziki-mix.
    4. Skiva tomaterna och lägg på fat. Lägg på rödlöksringar, fetaost och oliver. Ringla över lite olivolja och vinäger och strö över flingsalt och svartpeppar.
    5. Servera biffarna med tzatziki, sallad och ugnsstekta potatisklyftor. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben