Grekiska köttbullar i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Smakrika och saftiga köttbullar i tomatsås som serveras med avorioris och en krämig grönsakstzatziki.

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 500 g nötvärs
  • Ca ½-3/4 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 msk hackad färsk eller torkad oregano
  • 200 g fetaost
  • Ca 400 g pastasås
  • 4 portioner avorioris
  • Grönsakstzatziki
  • 2 st tomater
  • 1 st avokado
  • ½ st gurka
  • ½ st paprika
  • Ca 1-1½ dl grekisk yoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg ströbröd för att svälla i mjölken. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med salt tills den blir fast. Rör ner ströbrödsblandningen och arbeta ner den tills färsen blir fast igen.
    3. Tillsätt lök, ägg, peppar, oregano och smula i fetaosten. Blanda och forma färsen till stora köttbullar. Lägg dem i en smord och ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen i 10-15 minuter.
    4. Koka upp pastasåsen och lägg i köttbullarna. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    5. Grönsakstzatziki:
    6. Skär tomater, avokado och paprika i bitar och blanda med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
    7. Servera köttbullarna med ris och grönsakstzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben