Grekiska kycklingklubbor

Serverar: 4 portioner

Den goda och fettsnåla såsen till kycklingen görs på buljong och matlagningsyoghurt. Soja, vitlök, fetaost och oregano gör denna rätt till en kycklingfavorit.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g fetaost
  • 1 kruka färsk oregano
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk + 2 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 tsk soja
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 300 g gröna bönor, färska eller frysta
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och 2 vitlöksklyftor. Mosa 2/3 av fetaosten, tärna resten och lägg åt sidan. Spara några kvistar färsk oregano till garnering och ta av bladen från resten av kvistarna.
    2. Dela klubborna vid leden i 2 bitar. Bryn kycklingen runtom i en stekpanna med 1 tsk olivolja. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
    3. Hetta upp 1 msk olivolja i en vid gryta eller panna, lägg i den hackade löken och vitlöken och låt fräsa några minuter. Tillsätt buljong, soja, oregano och den mosade fetaosten. Rör ner matlagningsyoghurt i såsen.
    4. Lägg i kycklingen och låt den sjuda 20-30 minuter på svag värme tills kycklingen är färdig.
    5. Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten. Tillsätt bönorna och koka 2 minuter. Skala en vitlöksklyfta. Häll av vattnet och låt bönorna rinna av. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och lägg i bönorna. Sätt vitlöksklyftan på en gaffel och rör om med vitlöken i oljan medan bönorna fräser, ca 3 minuter.
    6. Lägg upp kyckling och bönor på tallrikar. Servera med såsen och garnera med den tärnade fetaosten och färska oreganokvistar. Pasta eller osötat bröd är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben