Den goda och fettsnåla såsen till kycklingen görs på buljong och matlagningsyoghurt. Soja, vitlök, fetaost och oregano gör denna rätt till en kycklingfavorit.
Ingredienser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
50 g fetaost
1 kruka färsk oregano
4 kycklingklubbor
1 tsk + 2 msk olivolja
Salt
Vitpeppar
2 dl hönsbuljong
2 tsk soja
2 dl matlagningsyoghurt
300 g gröna bönor, färska eller frysta
Instruktioner
- Skala och hacka lök och 2 vitlöksklyftor. Mosa 2/3 av fetaosten, tärna resten och lägg åt sidan. Spara några kvistar färsk oregano till garnering och ta av bladen från resten av kvistarna.
- Dela klubborna vid leden i 2 bitar. Bryn kycklingen runtom i en stekpanna med 1 tsk olivolja. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
- Hetta upp 1 msk olivolja i en vid gryta eller panna, lägg i den hackade löken och vitlöken och låt fräsa några minuter. Tillsätt buljong, soja, oregano och den mosade fetaosten. Rör ner matlagningsyoghurt i såsen.
- Lägg i kycklingen och låt den sjuda 20-30 minuter på svag värme tills kycklingen är färdig.
- Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten. Tillsätt bönorna och koka 2 minuter. Skala en vitlöksklyfta. Häll av vattnet och låt bönorna rinna av. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och lägg i bönorna. Sätt vitlöksklyftan på en gaffel och rör om med vitlöken i oljan medan bönorna fräser, ca 3 minuter.
- Lägg upp kyckling och bönor på tallrikar. Servera med såsen och garnera med den tärnade fetaosten och färska oreganokvistar. Pasta eller osötat bröd är gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)