Grevens Jordgubbsmoussetårta

Serverar: 8-10 portioner

Var bortbjuden hos vänner och fick denna ljuvliga tårta som dessert. Lyckades flirta till mig receptet av frun i huset. Och här får ni det. Lycka till!

Ingredienser

  • 1 st tårtbotten
  • 4 gelatinblad
  • 500 g jordgubbar (färska eller frysta)
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl socker
  • 2 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär till tårtbottnen så att den passar i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen 5 min och smält dem sedan på svag värme. Mixa jordgubbarna och blanda med citronsaft och socker. Rör ner det smälta gelatinet under vispning. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden lagom tjock. Vänd ner äggvitorna och grädden i jordgubbsmoset. Häll moussen ovanpå tårtbottnen i formen. Låt stå i frysen minst 2 tim.
    2. Ta fram tårtan ur frysen ca 30 min innan den ska avnjutas. Dekorera med bär och choklad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben