Grevinnans hemlighet

Serverar: 4 portioner

En mystisk dessert från 60-talets början.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao, osötad
  • 1 dl smör eller margarin
  • 100 g hasselnötskärnor, rostade och finhackade
  • 100 g kex- eller kaksmulor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker väl och tillsätt kakaon. Rör smöret mjukt och tillsätt ägg-socker-kakaoblandningen samt till sist nötkärnor och kex- eller kaksmulor.
    2. Blandningen packas i en smörpappersklädd form (eller i en form gjord av aluminiumfolie) och får stå kallt, helst i kylskåp, några timmar. Själp upp desserten och servera, gärna med aprikoskompott eller någon annan fruktkompott.

    Liknande recept

    5
    4 h
    5-6
    7
    4.5
    2 h
    35
    7
    4.2
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben