Griljerad lax med nejlikor och apelsinskal

Serverar: 7-8 portioner

Tid: 45 minuter

Det här är en laxrätt jag ska prova i jul. Den kan vara ett alternativ till julskinkan på julafton eller en rätt att bjuda på till adventsmiddag med rostade rotsaker och en god sallad.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé i bit
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl stark, söt senap
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 äggula
  • 1 msk Colmans senapspulver
  • 1 ½ msk strösocker
  • 2 ½ msk ströbröd
  • Ca 20-25 hela kryddnejlikor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig.
    2. Salta och peppra laxen, lägg den med skinnsidan ner i en ugnssäker form. Blanda senap, rivet apelsinskal och äggula och bred över laxen. Blanda senapspulver, socker och ströbröd och strö över. Stick ner kryddnejlikor i ett fint mönster.
    3. Ugnsstek i övre delen av ugnen 15-20 min i varmluftsugn eller 25 min i vanlig ugn tills laxen är genomstekt och ytan fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben