Griljerad torskrom.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Receptet fanns inte här på MK så jag lägger in det i min kokbok. Fiskpinnar i all ära, men det här går inte att jämföra! Torskrom på burk är svårt att få tag på men vi hittade det på Netto. En burk på 600 gram räcker till fyra personer. Servera med gräddstuvad spenat och kokt potatis. Garnera med tomater, gurka och citronklyftor.

Ingredienser

  • 600 g torskrom på burk
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Öppna burken i båda ändarna och pressa ur innehållet med det ena av locken, var försiktig så att innehållet inte går sönder.
    2. Skär romen i 1 centimeter tjocka skivor.
    3. Häll upp vetemjöl på ett fat, äggen på ett annat fat samt ströbrödet på ett tredje fat, salta och peppra i ströbrödet och blanda, vispa upp äggen till skum.
    4. Vänd romen först i vetemjöl, sedan i de vispade äggen och sist i ströbrödet.
    5. Stek på ganska låg värme till gyllengul stekyta.
    6. Servera enligt förslaget ovan.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben