Grillad ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Ananasens friska smak tillsammans med honung och ingefära gör denna dessert till en av sommarens favoriter från grillen. God tillsammans med glass eller vispad grädde blandad med kesella och citronmeliss.

Ingredienser

  • 1 stor färsk ananas
  • 50 g smör
  • 4 msk flytande honung Tropical
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • Kesella grädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk mager kesella, 250 g
  • 2 msk hackad citronmeliss
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Dela ananasen i fyra delar längs med frukten. Skär bort mittstocken om den verkar träig. 2. Smält smöret, blanda det med honungen och riv ner ingefäran. Pensla på ananasen och låt marinera ca 1 timme. 3. Vispa grädden och blanda i kesella, citronmeliss och socker. 4. Grilla ca 6 minuter eller tills fruktköttet mjuknat. 5. Servera den varma ananasen tillsammans med den syrliga kesellagrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Karibien
    Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben