Grillad biff med kaprisvinägrett och grönsallad

Serverar: 4 portioner

Riktigt gott kött och fina grönsaker som får smak av en smörvinägrett med kapris- underbart! Servera gärna med ett gott surdegsbröd, men lägg då till kalorier. 312 kalorier per portion 19 g fett 29 g protein 5 g kolhydrater

Ingredienser

  • 150 g haricots verts
  • 4 tomater
  • 2 dl hackad slätbladig persilja, ca 2 krukor
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 3 tsk vitvinsvinäger
  • ½ citron, ca 2 msk färskpressad juice
  • 4 msk kapris
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm + 2 krm mald svartpeppar
  • 500 g utskuren biff i skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 påse mixsallad, 140g
  • ½ citron i klyftor
  • Tillbehör
  • Ev ett gott surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skär bönorna i 1 cm stora bitar. Kärna ur och tärna tomaterna. Plocka och hacka persiljan. Smält smör och olivolja i en stekpanna. Tillsätt vinäger, citronsaft och kapris. Vänd in grönsakerna i smörblandningen och fräs 3 minuter. Strö över flingsalt och peppra.
    2. Banka ut biffarna en aning. Salta och peppra och grilla ca 3 minuter per sida. Vänd inte för ofta utan låt köttet få en riktigt god grillad yta. Toppa biffarna med kaprisvinägrett och de varma grönsakerna. Servera med grönsallad och en citronklyfta och ev surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben