Grillad falukorv med ädelostpotatis

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 45 minuter

God vardagsrätt med lite festlig touch! Om du inte får tag på "Liquid Smoke" rökessens, kan du använda någon grillolja med Hickorysmak. Och vispgrädde är ju godast, men matlagnings-dito funkar också. Slutligen så föredrar jag Kvibille Svart ädelost till detta, men ta din egen favorit!

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 600 g skalad potatis
  • Liquid Smoke rökessens
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl grädde
  • 140 g ädelost
  • Stekmargarin
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsallad
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • Färsk, hackad persilja
  • Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i 5 mm tjocka strimlor (en mandolin passar kalasbra till detta) och skiva löken.
    2. Fräs potatisen och löken lätt i matfettet och tillsätt sedan grädde och smulad ädelost. Låt koka tills potatisen är mjuk (späd med lite mjölk om det blir för tjockt) och smaka av med salt och peppar.
    3. Skär tomaterna i 1-2 cm stora tärningar och skiva rödlöken. Blanda ihop med dressingen och persiljan i en skål och låt stå kallt i en timme.
    4. Skär falukorven i 4 bitar och dela dem på längden. Blanda 1 tsk Liquid Smoke rökessens med 3 tsk vatten enligt anvisning på flaskan och pensla falukorven med den (eller med grillolja, om det är det som du har). Grilla (helst indirekt grillning) tills falukorven fått fin färg.
    5. Servera med potatisen och tomatsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mumsan 11 augusti 2011

    mordgott!

    farmoringer 3 oktober 2011

    Sparade receptet för potatisens skull och den var ju bara för god alltså...Superduper..Bra att piffa upp korven med....Tack för ett bra recept../ Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben