Grillad falukorv med ädelostpotatis
God vardagsrätt med lite festlig touch! Om du inte får tag på "Liquid Smoke" rökessens, kan du använda någon grillolja med Hickorysmak. Och vispgrädde är ju godast, men matlagnings-dito funkar också. Slutligen så föredrar jag Kvibille Svart ädelost till detta, men ta din egen favorit!
Ingredienser
600 g falukorv
600 g skalad potatis
Liquid Smoke rökessens
1 gul lök
2,5 dl grädde
140 g ädelost
Stekmargarin
Salt
Peppar
Tomatsallad
4 tomater
1 rödlök
Färsk, hackad persilja
Dressing
3 msk olivolja
1 msk vinäger
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skär potatisen i 5 mm tjocka strimlor (en mandolin passar kalasbra till detta) och skiva löken.
- Fräs potatisen och löken lätt i matfettet och tillsätt sedan grädde och smulad ädelost.
Låt koka tills potatisen är mjuk (späd med lite mjölk om det blir för tjockt) och smaka av med salt och peppar.
- Skär tomaterna i 1-2 cm stora tärningar och skiva rödlöken.
Blanda ihop med dressingen och persiljan i en skål och låt stå kallt i en timme.
- Skär falukorven i 4 bitar och dela dem på längden.
Blanda 1 tsk Liquid Smoke rökessens med 3 tsk vatten enligt anvisning på flaskan och pensla falukorven med den (eller med grillolja, om det är det som du har).
Grilla (helst indirekt grillning) tills falukorven fått fin färg.
- Servera med potatisen och tomatsalladen.
Liknande recept
Kommentarer (2)
mordgott!
Sparade receptet för potatisens skull och den var ju bara för god alltså...Superduper..Bra att piffa upp korven med....Tack för ett bra recept../ Inger