Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör

Serverar: 4 portioner

Tropiska frukter som papaya och ananas är gott till fläskkött

Ingredienser

  • 4 skivor mager karré eller kotlett à 125 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Smör
  • ½ dl torkad tropisk frukt, papaya, ananas
  • ca ½ dl pressad citronsaft
  • 40-50 g smör
  • 1 röd spansk peppar
  • 1krm salt
  • Tillbehör
  • 600 g kokt färskpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • 1 avokado
  • 2 skivade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär stora fruktbitar i mindre tärningar. Lägg fruktbitarna i citronsaften och låt ligga i ca 10 minuter. Mixa frukten med smör. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Rör ned den i smöret.
    2. Grilla karrén ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Trä upp potatisen på spett, pensla med olja och grilla runt om. Servera med fruktsmör och sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (1)

    senorohg 30 april 2008

    Toppengod kombination, provade förra helgen. Finns det flera?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben