Grillad flankstek på marinerade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Saftigt och mört kött serveras med smakrika grönsaker.

Ingredienser

  • 700 g flankstek i skivor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 färska gula lökar
  • 1 liten squash
  • 3-4 msk olivolja
  • Saften från 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250 grader. Ställ in paprikorna ca 20 minuter eller tills skalen börjar bli svarta. Ta ut paprikorna och lägg dem i en plastpåse.
    2. Skala löken och dela i halvor. Skär squashen i skivor. Häll ut olivoljan på en tallrik och lägg lök och squash i olivoljan tillsammans med citronsaften. Låt ligga i ca 1 timma. Salta och peppra.
    3. Dra skalet av paprikorna, dela och skrapa bort kärnor. Dela i mindre bitar. Lägg paprikan på tallriken med olivolja och citron. Salta och peppra köttet och grilla det 2-3 minuter på var sida. Grilla lök- och squashbitarna.
    4. Varva de grillade grönsakerna med paprikabitarna och lägg det grillade köttet ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben