Grillad fylld kycklingfilé

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Gör gärna denna själv på en Weber-grill, där jag kan grilla indirekt, ungefär som en varmluftugn. Men det går rätt bra att göra den i ugnen också, på ca 225 grader.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 burk Bonjour vitlöksost light
  • 1 pkt bacon
  • Knorr Persillade
  • Sås
  • 1 crème bonjour cuisine vitlök & örter
  • 1 Kelda Lagalätt
  • 2 msk chili & vitlökssås
  • 1 1/2 dl sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Ansa kycklingen och skär en djup ficka i varje filé. Täck in- och utsida med Knorrs Persillade (inte Santa Marias, den är för salt).
    2. Bred på generöst med vitlöksost (en liten burk delat på fyra filéer brukar bli bra). Dela baconskivorna och linda in kycklingfiléerna i dem.
    3. Grilla på INDIREKT värme i ca 30 minuter och vänd efter halva tiden. (Funkar att köra i ugn på 225 grader i 20-30 minuter också, men grillat är godast. Inte bara på Burger King!)
    4. Sås: Blanda alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt småputtra i 5 minuter.
    5. Servera med ris och gärna en grönsallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    jan-q 1 augusti 2009

    En mycket god recept. Tack

    thoorbear 1 augusti 2009

    Tack, jan-g. Det är så sällan jag får kommentarer på recepten, att jag blir glad varje gång någon säger NÅGONTING. Kul att du tyckte det var gott!

    Neta52 12 juni 2010

    Testade detta recept idag och det var ganska gott, men ingen höjdare på något vis, så jag ger receptet en 3:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben