Grillad gazpacho med pain perdu

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Åt detta i Frankrike: Där finns det färdig gazpacho på tetra och idén med äggstekt bröd (pain perdu) till kommer från min svägerska. Mycket gott till lunch en varm sommardag.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 jalapeno
  • ½ gurka, skalad,delad och urkärnad
  • 4 stora vitlöksklyftor med skal
  • 1 stor rödlök i tjocka skivor
  • 5 solmogna tomater i tjocka skivor
  • Olivolja till pensling
  • 3/4 dl jungfruolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 3-4 dl kallt vatten
  • Pain perdu
  • 4 st halverade minibaguetter
  • 2 ägg
  • Vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd. Halvera och kärna ur paprikorna och jalapenon. Pensla alla grönsaker med lite olja, lägg dem på gallret och grilla över stark värme tills de känns lite mjuka. Tiden varierar beroende på grönsak. Tomater grillas snabbast, paprika och jalapeno tar längst tid. Låt paprikorna svedas ordentligt för att skalet lättare ska lossna.
    2. Lägg de grillade grönsakerna åt sidan för att svalna. Ta bort skalet från paprikorna med en liten kniv. Kläm vitlöksklyftorna ur sitt skal. Lägg grönsakerna i en matberedare med vass kniv. Mixa allt till en slät puré
    3. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och svartpeppar samt så mycket kallt vatten som behövs för att få en fin konsistens. Smaka av och låt stå kallt till serveringen.
    4. Vispa ägg och lite vatten lätt. Salta och peppra. Doppa baguetthalvorna i smeten och lägg på ett fat en liten stund. Stek sedan bröden på båda sidor i margarin eller smör tills de får fin färg.
    5. Servera dem varma tillsammans med gazpachon.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben