Grillad gemsallad med parmesan

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Grillad gemsallad är det perfekta tillbehöret till den god bit kött eller fisk-

Ingredienser

  • 4 babygemsallad, sköljda och delade på längden
  • 50 g Zeta Parmigiano Reggiano
  • 4 msk Zeta Äppelcidervinäger
  • 4 msk Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine
  • Flingsalt och svartpeppar
  • Tips
  • Hittar du inte babygemsallad kan du använda två huvuden romansallad eller cosmopolitan
  • Instruktioner

    1. Värm en stekpanna eller grillpanna till hög värme. Lägg ner salladen i en helt torr panna med snittytan neråt och stek så de får ordentlig färg. Viktigt att inte sänka värmen på stekpannan!
    2. Snittytan ska bli svart ifrån ”sotningen”. Lägg gemsalladen på ett fat, ringla över olivolja och vinäger på snittytan. Salta och peppra ordentligt, riv rikligt med parmesan på salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben