Serverar: 4 portioner
Gös är en av mina favoritfiskar.
Låt kräftstjärtarna rinna av. Skär dem i bitar. Blanda ihop kesella, minifraiche, senap, gräslök, dill, salt och peppar. Rör ner kräftstjärtarna. Pensla fisken med olja och krydda med salt och peppar. Grilla fisken över glöden i 3–4 minuter på varje sida. Alt fräs dem på stekpanna. Servera med kräftröran, kokt potatis, sparris och citron.
Hej! Landställe i Stockholms skärgård. Har hittills fått gös (nät) mer än för behovet. Nu är jag pensionär sedan ett år (emeritus) Dålig fångst på sommaren. Testar i alla fall. Annars hösten. Hur som helst: Jag kör receptet. Gillar mustigheten i kräfttider, men annars också. Hör av mig. /ulfs
Skriv gärna vad du tyckte sen. Gös är en så god fisk tycker jag.