Grillad gös med kräftröra

Serverar: 4 portioner

Gös är en av mina favoritfiskar.

Ingredienser

  • 600 g gösfilé med skinnet kvar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Kräftröra
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
  • 1 dl kesella
  • 1 dl minifraiche (5%)
  • 1 tsk senap
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Låt kräftstjärtarna rinna av. Skär dem i bitar. Blanda ihop kesella, minifraiche, senap, gräslök, dill, salt och peppar. Rör ner kräftstjärtarna. Pensla fisken med olja och krydda med salt och peppar. Grilla fisken över glöden i 3–4 minuter på varje sida. Alt fräs dem på stekpanna. Servera med kräftröran, kokt potatis, sparris och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ulfs 18 juni 2009

    Hej! Landställe i Stockholms skärgård. Har hittills fått gös (nät) mer än för behovet. Nu är jag pensionär sedan ett år (emeritus) Dålig fångst på sommaren. Testar i alla fall. Annars hösten. Hur som helst: Jag kör receptet. Gillar mustigheten i kräfttider, men annars också. Hör av mig. /ulfs

    anluk 18 juni 2009

    Skriv gärna vad du tyckte sen. Gös är en så god fisk tycker jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben