Grillad halloumi med zucchini och aubergine GI
Grillad eller stekt halloumi-ost är ett sanslöst bra tillbehör till alla typer av måltider. Här är den, tillsammans med zucchini och aubergine huvudingrediens i en delikat grillad anrättning. När det är fel säsong för utegrillning kan du lika gärna använda en grillpanna eller en vanlig stekpanna i järn.
Receptet håller lågt GI, och är anpassat för två personer om du ska servera rätten som huvudrätt. Den räcker till många fler om den serveras som birätt till t.ex. stekt eller grillat kött.
Ingredienser
1 zucchini
1 aubergine
1 halloumiost eller 200 g getost
1 dl olivolja
1 tsk timjan
2 tomater
1 äpple
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 liten knippa gräslök
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Skär zucchini, aubergine och halloumiost i centimetertjocka skivor. Gnid in skivorna med olivolja. Krydda auberginen med salt och timjan.
- Hetta upp en grillpanna, det går även bra med en stekpanna eller en utegrill. Grilla grönsakerna och osten.
- Tärna under tiden tomat och äpple och lägg i en vacker skål. Krydda med salt, peppar, vinäger, olja och skuren gräslök.
- Varva grillad aubergine, zucchini och halloumiost på ett uppläggningfat eller direkt på tallrikarna.
Liknande recept
Kommentarer (2)
detta var gott och det var lätt att göra
Instämmer! Mycket gott och enkelt!