Grillad halloumiburgare med lök- och svampröra

Serverar: 6 portioner

Lägg ett kol för vegogrillning! Lök- och svampröran passar perfekt till halloumiburgaren.

Ingredienser

  • 3 paket halloumiost, á 200 g
  • Lök- och svampröra
  • 1 tsk pepparkrydda
  • 2 gula lökar
  • 25 g smör
  • 1 msk mörk balsamvinäger
  • 250 g miniportabello eller champinjoner
  • Raps- eller jordnötsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 äggulor
  • Servering
  • 6 glutenfria hamburgerbröd
  • Smör till bröden
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Lägg lökhacket och smöret i en kall kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme och lägg på locket. Löken kommer snart att börja släppa vätska och smakerna kommer att koncentreras genom att löken får koka i sin egen vätska.
    2. Rör om med en träslev ungefär var 5:e minut under 30-40 minuter. Håll koll så att det inte bränner vid. (Om du märker att det börjar bli torrt kan du tillsätta vinägern tidigare). Ta av locket, häll på vinägern och höj värmen. Reducera kraftigt under omrörning i ca 15 minuter, tills du har en klibbig lökröra. Ta kastrullen åt sidan.
    3. Pensla svampen med lite olja. Salta och peppra. Stek svampen hårt i en stekpanna - det gör inget om den blir lite bränd. Hacka sedan svampen i bitar som motsvarar lökhackets storlek. Lägg svampen i en skål tillsammans med lökröran. Rör ner äggulorna och smaka av med 1 tsk pepparkrydda.
    4. Tänd grillen (om du vill grilla).
    5. Skölj eventuellt halloumin och torka den torr med hushållspapper. Skiva upp halloumin och stek eller grilla den precis innan burgarna ska serveras. Smöra bröden på snittytan och grilla dem försiktigt på grillen eller stek dem hastigt i en stekpanna.
    6. Lägg några halloumiskivor i botten på varje bröd. Skeda över generöst med lök- och svampröra och avsluta med att strö över lite färsk timjan.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben