Grillad kyckling med couscous

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Om man vill kan man byta ut couscousen mot ris

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 tsk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grönsakscouscous
  • 1 liten morot
  • 1 liten lök
  • En liten bit rotselleri
  • En liten bit späd purjolök
  • 1 tsk olivolja
  • 90 g kokt couscous ( 30 g okokt)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Klyfta tomaterna, kärna ur och tärna. Blanda med vitlök, hackad basilika, olivolja, salt och peppar.
    2. Tärna eller strimla de skalade grönsakerna till couscousen fint. Fräs först löken i oljan. Tillsätt resten av grönsakerna och låt dem mjukna en aning. Blanda med couscousen, som du lagar enligt anvisning på paketet men utan extra matfett. Salta och peppra.
    3. Grilla eller stek den lätt utbankade kycklingfilén. Se till att det blir riktigt genomstekt, prova med en sticka. Saften som sipprar ut ska vara klar när köttet är genomgrillat/stekt. Servera allt på varm tallrik.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben