Grillad kyckling med parmesankräm

Serverar: 4 portioner

Kryddig kyckling, krispigt grönt och ljuvlig parmesankräm ...

Ingredienser

  • 1 stor hel kyckling
  • 70 g småbladig salladsmix
  • 1 knippa rädisor
  • ½ gurka
  • Kryddmix
  • ½ msk fänkålsfrön
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Parmesankräm
  • 2 ägg
  • 3 msk hackad schalottenlök
  • 4 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 sardeller (inlagda i olja)
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen längs med ryggraden. Mortla ihop alla kryddor till kryddmixen. Gnid in kycklingen med kryddmixen och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 150 grader.
    3. Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan upp och tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme.
    4. Parmesankräm: Koka äggen 3 minuter och kyl direkt i kallt vatten. Lägg lök och vinäger i en kastrull och koka ihop tills 1 msk vinäger återstår. Skrapa ut innehållet ur de löskokta äggen. Blanda med senap, sardeller, den vinägerkokta löken och vitlök. Mixa i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt oljorna försiktigt i en jämn stråle under tiden maskinen är igång tills det blir en tjock kräm. Rör ner parmesanen och smak av med salt. (tillsätt lite vatten o en tunnare konsistens önskas).
    5. Grillad kyckling: Ringla över olja och grilla kycklingen tills den får fin färg.
    6. Servera kycklingen med sallad, rädisor, hyvlad gurka och parmsankrämen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben