Grillad kyckling med spenatsallad med ädelost och aprikoser

Serverar: 8-10 portioner

Sötman från aprikoserna och löken och sältan från osten gör den här spenatsalladen oemotståndlig. Passar utmärkt till de marinerade kycklingfiléerna.

Ingredienser

  • 200 g babyspenat
  • 2 stora rödlökar
  • 8 aprikoser, alt 4 persikor eller nektariner
  • Ca 150 g ädelost
  • 100 g valnötter
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Olivolja
  • Kyckling
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 citron
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Rosmarinkvistar till garnering
  • Marinad
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • Rivet skal av 2 citroner
  • ½ dl färskpressad citronjuice
  • 1 msk soja
  • 2 tsk spiskummin
  • ½ tsk tabasco
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med kycklingen.
    2. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden. Repa rosmarinen och hacka bladen grovt, balnda med resten av ingredienserna till marinaden.
    3. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylen ca 2 timmar.
    4. Lägg spenaten i en stor skål. Skala och skär löken i tunna klyftor, stek dem lätt i 1 msk olja, låt svalna.
    5. Kärna ur och skär aprikoserna i tunna klyftor. Blanda aprikoser och rödlök med spenaten. Smula över osten men spara lite till garnering.
    6. Stek valnötterna hastigt i 1 msk olja och droppa på honungen. Rör om och ta upp direkt, låt svalna.
    7. Vispa ihop balsamvinäger, ½ dl olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.
    8. Toppa med resten av osten och de stekta valnötterna.
    9. Torka av kycklingfiléerna lätt. Grilla ca 3 minuter på varje sida.
    10. Skär citronen i halvor, grilla citronhalvorna med snittytan ned.
    11. Garnera kycklingen med lite rosmarinkvistar och pressa över citronjuice.
    12. Krydda ev med salt och peppar.
    13. Servera kyckligen med spenatsalladen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben