Grillad kycklingfilé med chili- och citron

Serverar: 6 portioner

Gillar du lite kryddigare mat ska du testa den här grillade kycklingen.

Ingredienser

  • 6 skinnfria kycklingbröst
  • ½ dl citronsaft
  • 2 msk citronskal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk basilika + extra till garnering
  • 2 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 citron, skivad
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja eller smält smör
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 2 torkad röd chili (spansk peppar)
  • Dressing
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk honung
  • ½ tsk torkad timjan
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Ris, bulgur eller potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tvätta kycklingbrösten och torka dem torra. Ta en vass kniv och gör några cm djupa skåror i kycklingen så att marinaden tränger in ordentligt.
    3. Blanda citronsaft, citronskal, vitlök, basilika, timjan, salt, peppar och chiliflakes i en liten skål, vispa ihop ordentligt. Lägg kycklingbrösten och marinaden i en stor plastpåse. Pressa och blanda runt kycklingen i marinaden och marinera i minst 2 timmar i kylskåp.
    4. Lägg citronskivor i en ugnsfast form och lägg sedan kycklingbrösten ovanpå citronskivorna. Spar marinaden. Pensla kycklingen med olja eller smält smör. Strö kardemumma över kycklingen. Lägg vaniljstången, kanelstången och chilin på kycklingen.
    5. Grilla i 45-60 minuter tills kycklingbrösten är genomstekta och kycklingsaften är klar. Innertemperaturen bör vara 70 grader. Efter halva tiden, ös över marinaden och kycklingsaften. Ta ut kycklingen och låt den vila under ugnsfolie i 10 minuter före servering.
    6. Blanda citronsaften, citronskalet, honungen och timjan. Rör ner olivolja, salt och peppar och vispa igen.
    7. Garnera kycklingen med resten av basilikan och ringla över dressingen. Servera med ris, bulgur eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben