Grillad kycklingspett med bbq sås.

Serverar: 4 portioner

Prova att göra egen grillsås.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 12 blötlagda träspett
  • Bbq-sås
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk farinsocker
  • 1 liten vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 krm liquid smoke
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sås: Vispa samman ingredienserna i en liten kastrull och sjud 3-5 min. Låt kallna. Smaka av med salt.
    2. Skär varje kycklingfilé på längden i 3-4 remsor. Låt marineras i 3/4 av såsen ca 2 timmar.
    3. Trä upp kycklingen på spetten. Grilla 5-10 min, vänd några gånger under tiden och pensla med såsen mot slutet. Spetten kan också stekas i ugnen 250 grader grill 5-7 min. Vänd ett par gånger.
    4. Liquid smoke är en smaksättare som ger en spännande, rökig karaktär. Den brukar stå bland grillmarinaderna i butiken. Kan uteslutas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben