Grillad lax med kall ingefärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Bra festrätt

Ingredienser

  • 600 g lax
  • Marinad till laxen
  • 3 msk olivolja
  • Saften av 1 lime
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till såsen
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 2 msk syltad ingefära
  • Lite lag från ingefärsburken
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche och majonnäs samt vitt vin. Hacka den syltade ingefäran så fint som möjligt. Ta ca 1 msk av lagen från burken, slå denna och ingefäran i majonnäsblandningen.
    2. Hacka persilja och gräslök och rör ner det. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt.
    3. Ta laxen, se till att den är benfri, blanda marinaden och slå den över laxen, ca 15-20 minuter innan den skall grillas eller stekas. Grilla eller stek laxen.
    4. Servera med den kalla såsen, kokt potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben