Grillad lax med mangosalsa och kokosris

Serverar: 4 portioner

Fryst mango är en bra stapelvara att ha hemma. Här blandas mango i en sommarfrisk och het salsa till laxen. 552 kalorier per portion 28 g fett 28 g protein 46 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 pkt fryst mango, 225 g
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 3 msk färskpressad limejuice, 1-2 lime
  • 3 dl basmatiris
  • 1 liten burk kokosmjölk, 165 ml
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kokosflingor
  • 2 krm salt +
  • ½ tsk salt
  • 500 g laxfilé med skinn
  • ½ tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Tina mangon. Skölj, kärna ur och skiva chilin fint. Plocka och hacka koriandern. Blanda mango, chili och koriander, pressa över limejuicen.
    2. Koka riset i kokosmjölk, vatten och 2 krm salt på låg värme ca 15 minuter. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
    3. Krydda fisken med ½ tsk salt. Grilla den på skinnsidan ca 5 minuter. Blanda riset med den rostade kokosen.
    4. Servera den grillade laxen med mangosalsan och kokosriset. Strössla över flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben