Grillad lax på grönsaksbädd

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

Lättlagad och jättegod rätt. Passar till vardags och fest.

Ingredienser

  • 500 g lax i portionsbitar alt filé
  • 250 g frysta wokgrönsaker el strimlade rotfrukter
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kinesisk soja/ kulört. (glutenfritt använd kulört)
  • 1 ½ msk sweet chili sås
  • 1 msk olja
  • 2 ½ msk chilisås
  • Senapsdressing
  • 1 ½ dl majonnäs
  • ca ½ dl fil/gräddfil/yoghurt
  • 1 msk senap
  • Instruktioner

    1. Blanda samman salt, soja, sweet chilisås, olja och chilisås till en marinad/olja.
    2. Fördela wokgrönsakerna på form el bläck.
    3. Lägg portionsbitar av lax ovan på wokgrönsakerna / rotfruktsstrimlorna.
    4. Pensla laxen med marinaden.
    5. Stek fisken i 250 grader tills innertempen är 55-60 grader el tills fiskköttet lätt delar sig. Ca 15-20 min. OBS! använder du färska grönsaker tar det längre tid i ugnen.
    6. Blanda under tiden senapsdressingen.Smaka av tillsätt ev mer senap, Dressingens tjocklek reglerar du med mer el mindre fil.
    7. Servera fisken med kokt potatis och senapsdressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben