Grillad marinerad fläskkarré

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Vet att det finns tusen och åter tusen recept på grillat kött, men det här är så oemotståndligt gott. Jag har varit lite less på grillat eftersom jag tycker att allting smakar likadant, men det här fick min uppfattning att komma på skam. Pröva själva, receptet är från Allers.

Ingredienser

  • 800 g fläskkarré i fyra skivor
  • Marinad
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk japansk soya
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 solmogna tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 3 msk olivolja
  • Pressad saft från 1 lime
  • 1 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Marinad: Ansa och finhacka chilifrukten. Skala och pressa vitlöken. Vispa samman alla ingredienserna till marinaden. Vänd köttet i marinaden och grilla på medelvärme, 2 - 3 minuter på var sida.
    2. Sås: Dela tomaterna i klyftor, ta bort kärnhus och skinn med en vass kniv. Skär tomatköttet i tärningar. Skala och hacka vitlöken. Ansa chilin, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Blanda samman alla ingredienserna till såsen.
    3. Servera karréskivorna direkt från grillen med tomatsåsen, en fräsch sallad och nykokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    linda80johansson 18 juli 2012

    Å vad god tomatsåsen var. Kommer helt klart att göras fler gånger. Sambon tyckte det var lite mycket ingefära i marinaden

    Wombat04 18 juli 2012

    Kan hålla med om att det kan bli för mycket ingefära ibland, det är en rätt gåpåig smak! När jag senare gjort detta recept minskade jag på mängden en aning. :-D Kul att du gillade det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben