Grillad mozzarellafylld lövbiff

Serverar: 4 portioner

Servera den fyllda lövbiffen med en kall örtsås och klyftpotatis!

Ingredienser

  • 8 lövbiffar
  • Salt
  • Peppar
  • 4 plommontomater
  • 1-2 pkt mozzarella, ca 250 g
  • 16 stora basilikablad
  • Örtsås
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk strimlad färsk dragon
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Finmalen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Klyftpotatis
  • Sallad
  • Oliver
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och vitlöken till såsen. Låt all lök småkoka i vinägern i några minuter. Blanda lökvinägern med resten av ingredienserna i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen att dra.
    2. Krydda lövbiffarna med salt och peppar. Skiva tomaterna och mozzarellan och fördela på biffarna. Lägg två basilikablad på varje biff.
    3. Vik ihop biffarna, även sidorna, och fäst med tandpetare. Stek eller grilla dem i någon minut på varje sida. Salta och peppra.
    4. Servera de fyllda lövbiffarna med örtsåsen, klyftpotatis, sallad och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben