Grillad oxfilé med två såser och smörsvängd färskpotatis

Serverar: 4 portioner

Grillat är gott

Ingredienser

  • 500-600 g oxfilé
  • 600 g färskpotatis, små
  • 2 msk smör
  • 1 msk citronskal, rivet
  • 1 msk persilja, hackad
  • Grön sås
  • 2 msk olivolja
  • 4 sardeller, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 msk persilja, färsk och hackad
  • Röd sås
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk oregano, torkad
  • Socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Låt köttet ligga framme i rumstemperatur. Skrubba potatisen noga och koka den.
    2. Blanda ihop ingredienserna till den gröna såsen som sedan är färdig att serveras kall.
    3. Fräs vitlöken i olivolja på medelvärme någon minut. Tillsätt tomater och kryddor. Låt sedan såsen puttra tills den tjocknat. Skär oxfilén i 4 skivor. Salta och peppra. Grilla/stek sedan oxfiléskivorna i 6-8 minuter - beroende på hur välgrillat man vill ha köttet. Dela potatisarna längs med på mitten. Smält smör i en kastrull. Tillsätt citronskal och persilja. Lägg i potatisen och sväng runt kastrullen.
    4. Servera på varma tallrikar. Låt tallrikarna stå ca 5 minuter på gallret i 75 graders varm ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben