Grillad polenta

Prova också att steka Polentan tillsammans med vitlök eller chili för en kryddigare smak.

Ingredienser

  • 4 dl Polenta Majsgryn
  • 1 dl parmesanost,ca 30 g
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    Koka upp vatten och salt. Häll i grynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa/röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen och koka gröten i ca 20-30 minuter. Rör om ofta. Ta kastrullen från värmen och rör ner parmesanost. Krydda med salt och peppar. Bred ut Polentan i ett 2-3 cm tjockt lager på ett stort vattensköljt fat. Släta till ytan med vattensköljd sked. Låt Polentan stelna i kyl någon timme och skär sedan den i fyrkantiga bitar som grillas på grill/grillpanna. Det går även bra att steka i stekpanna på hög värme

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Polenta
    Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gul...

    Goa gryn!
    Det har kommit en massa nya goda gryn i affärerna. Jag får många frågo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben