Grillad purjolök med barbecuesmör

Serverar: 4 portioner

Grilla lökarna kolsvarta! Njut de mjuka inre bladen med ett smakrikt smör!

Ingredienser

  • 4 purjolökar
  • 2 msk Arla Smör-& rapsolja
  • Barbecuesmör
  • 75 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt
  • 1 msk chilisås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 krm sambal oelek
  • ½ tsk flingsalt
  • Instruktioner

    Vispa smöret luftigt med elvisp. Rör i kryddorna. Pensla purjolökarna med smält smör. Grilla dem mjuka ca 10 minuter. Ytterbladen skall vara nästan svarta. Skär ett snitt på längden i varje purjolök och ät det mjuka innanmätet med en klick barbecuesmör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben