Grillad salsiccia med gremolatapotatis och parmesan

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott med lite kryddigare korv. Jag tog salsiccia med smak av timjan och citron. Vill man inte grilla korven så går det jättebra att steka den.

Ingredienser

  • 900 g färskpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm vit- el. svartpeppar
  • 4 salsicciakorvar (ej färska)
  • 100 g flagad parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen.
    2. Skala och riv vitlöken. Plocka och grovhacka persiljan. Riv av skalet på citronen. Blanda vitlök, persilja och citronskal med oljan till en gremolata.
    3. Vänd ner gremolatan i potatisen, smaksätt med salt, peppar och några droppar citronjuice.
    4. Grilla salsiccian enligt anvisning på förpackningen.
    5. Servera gremolatapotatisen med grillad salsiccia och flagad parmesan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben