Den sötsalta smaken på laxen passar bra till den lite syrliga saffranssåsen. Pastapaketen limmar ihop fint när de ligger en stund och blir på så sätt lätta att lyfta upp på tallriken.
Ingredienser
500-600 g laxfilé av mittbit, avskinnad
1 msk salt
1 msk socker
1 krm nymald svartpeppar
1½ tsk stött fänkål
Saffranssås
2 schalottenlökar
½ msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk tomatpuré
1 paket saffran (½ g)
2½ msk kycklingfond
2½ dl vatten
2½ dl torrt vitt vin
3/4 dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1½ msk ljus maizenaredning
Pastastrutar
8 plattor färsk lasagne
1 tsk salt/l vatten
1 tsk olivolja
1 knippe salladslök
1 fänkål
200 g sockerärter
3 tomater