Grillad tonfisk med vaniljravioli

Serverar: 4 portioner

Smakbrytningskonst på hög nivå. Muskot och vanilj är underskattade i matlagningen. Välj gärna ravioli fylld med karljohanssvamp eller ricotta.

Ingredienser

  • 2 pkt färsk ravioli
  • 600 g färsk tonfisk
  • God olivolja
  • 2 citroner (skalet)
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1/2 vaniljstång
  • 3 dl grädde
  • 2 krm riven muskotnöt (gärna färsk)
  • 100 g pecorinoost
  • Instruktioner

    1. Koka raviolin enligt anvisningen på förpackningen. Smörj in fisken i olja, hälften av det rivna citronskalet, salt och peppar och grilla den hastigt på grill eller i grillpanna, så att den fortfarande är rosa inuti.
    2. Dela och skrapa ur vaniljstången och koka upp frön och stång med grädden. Tillsätt den varma raviolin och krydda med muskot, salt och peppar. Servera pastan med färskrivet citronskal, pecorinoost och skivad grillad tonfisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Farmerboy1 27 januari 2011

    Var lite skeptiskt men det gick över när vi åt RIKTIGT GOTT

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben