Grillade havskräftor

Serverar: 6 portioner

Får du tag i okokta kräftor grillas de råa med skalsidannedåt ca 3 min.

Ingredienser

  • 2 kg kokta havskräftor
  • Kryddsmör
  • 100 g smör
  • 8 ansjovisfiléer
  • ½ liten rödlök
  • 1 tsk balsamvinäger
  • ½ citron, rivetskal
  • ½ dl hackad timjan
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör smöret mjukt. Låt ansjovisen rinna av och finhacka den. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienserna till kryddsmöret.
    2. Klyv kräftorna och ta bort magsäcken och gälarna. Fördela hälftaen av kryddsmöret på köttsidan. Spara resten till servering av havskräftor och musslor.
    3. Grilla med skalsidan ner 1-2 minuter. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben