Grillade kycklingfiléer med persika och chilisalsa

Serverar: 4-6 portioner

En rätt med lite sting. Salsa med chili ger smak åt de goda kycklingfiléerna med persika och citron.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ljus soja
  • 100 g blandad sallad
  • 3 påsar mozzarellaost, à ca 125 g
  • 4 persikor
  • Salsa
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl basilika
  • ½ dl bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 citron
  • ½ dl pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfiléerna i stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg på bägge sidor. Salta och peppra. Pensla de stekta filéerna med lite ljus soja och lägg dem på utegrillen eller en grillpanna ca 5 minuter per sida. Kolla så att de är genomstekta.
    2. Lägg upp salladen på ett stort fat eller 4-6 tallrikar tillsammans med persikoskivor och bitar av mozzarella.
    3. Mixa ihop urkärnad chili, vitlök, citron och olivolja med basilika, bladpersilja och pinjenötter till en salsa.
    4. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg upp på salladen. Ringla salsan över hela salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben