Grillade laxspett

Serverar: 2 portioner

Servera gärna med inlagd ingefära.

Ingredienser

  • 500 g skinn-benfri lax
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk honung
  • 1 krm cayennpeppar
  • 4 port spenatpasta färsk
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2-1 msk wasabipasta (eller 2 msk riven pepparrot)
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Skär laxen på längden i 2 cm breda remsor. Blanda citron, honung och cayennpappar. Lägg ner laxen i marinaden ca. 10 min. Trä upp laxbitarna på var sitt spett. Grilla ca 5 min. Koka pastan. Häll av vattnet. Blanda grädde och wasabipasta. Rör ner det i den nykokta pastan och smaka av med salt. Servera!!!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben