Grillade pilgrimsmusslor

Serverar: 4 portioner

Skaldjur ska nästan bara nudda grillen. Snabbt och försiktigt är det som gäller. Här i en marinad med olivolja, ingefära, lime, röd spansk peppar och salt.

Ingredienser

  • 12 pilgrimsmusslor
  • Marinad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ msk pressad limesaft
  • 1 hackad röd spansk peppar
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Tvätta och rensa musslorna. Lägg på en handduk för att torka. Dela musslorna på hälften.
    2. Pensla musslorna med marinaden. Grilla hastigt på mycket het grill. Musslorna ska få färg utan att vara genomstekta.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tävlingen är avgjord!
    Så var det klart! Vi har läst, provlagat och njutit av alla de goda re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben