Grillade pilgrimsmusslor med smörstekta rödbetor

Serverar: 4 portioner

Att lägga pilgrimsmusslor på grillen är väldigt gott!

Ingredienser

  • 20 st pilgrimsmusslor
  • 4 rödbetor
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g nyriven parmesanost
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Garnering
  • Timjan
  • Körvel
  • Grovsalt
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna i saltat vatten. Stick med en utstickare ut en cylinder ur varje rödbeta (ca 3 cm i diameter) och skär cylindrarna i tunna skivor.
    2. Vid serverigen steks skivorna lätt i smör. Smaka av med salt och peppar.
    3. Gör pestosåsen genom att mixa basilika, vitlök och pinjenötter i en matberedare. Tillsätt därefter olivolja och parmesanost och smaka av med salt.
    4. Salta, peppra och grilla pilgrimsmusslorna. Garnera med timjan, körvel och några korn grovsalt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    saltbad 6 augusti 2010

    Mm flera av favoritingredienserna! Kul att du kombinerat dem. Rödbeta är ju så gott (färska) men det är så lätt att glömma bort den. Denna rätt ska provas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben