Grillad Rapsgrisfläskfilé Anglaise med grillbacon, kapris, rödbetor och gräddkokt spenat

Serverar: 4 portioner

Våga prova den här rubben- en ljuvlig smakkompis till den möra Rapsgrisfilén. Med krämig spenat och söt-salta kaprisrödbetor till är det högst sannolikt att den här grillrätten blir sommarens favorit!

Ingredienser

  • Ca 650 g Scan Rapsgrisfläskfilé
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 msk vitpeppar
  • Salt
  • 500 g små kokta rödbetor
  • Vatten
  • Salt
  • 500 g färsk storbladig spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök i klyftor
  • 4 msk kapris
  • Smörgåskrasse
  • 1 paket Scan grillbacon
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Mortla kryddorna med salt och gnid in fläskfilén. 2. Plocka spenatbladen och skölj bort all sand i kallt vatten. 2. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Spola i kallt vatten och skala. Skär i klyftor. 3. Skiva schalottenlök och fräs tillsammans med spenat i smör och en krossad vitlöksklyfta. Slå på grädde och låt koka ihop. 4. Grilla fläskfilén hel till en innertemp. på 65°C. 5. Skala rödlöken, skär i klyftor. Grilla löken i en folieform på grillen med smör, tillsätt kapris, rödbetor och blanda runt. 6. Grilla bacon till en krispig yta. Skär i mindre bitar och blanda med rödlök-och rödbetsblandningen. 7. Skiva fläskfilén, klipp krasse över rödbetsblandningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben