Grillade revbensspjäll

Tid: 1 timme 30 minuter

Revbensspjäll är perfekt mat att ha med på utflykten. Koka dem i förväg så går det blixtsnabbt på grillen. Spjällen behöver stå och kallna i sitt spad minst 1 timme.

Ingredienser

  • 6 hg tjocka revbensspjäll
  • Marinad
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk ingefära, rågad
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk worchestersås
  • 1 msk senap
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk sweetchilisås
  • 1 msk soja
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär revbensspjället längs med benen så att det blir tjocka spjäll.
    2. Koka dem saltat vatten med lite peppar i cirka 15 minuter. Låt stå och kallna i spadet, cirka 1 timme men gärna till nästa dag. Lyft ur spjällen.
    3. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla köttet med den.
    4. Grilla försiktigt mitt på grillen så att spjällen får färg, det behöver inte gå länge alls eftersom köttet redan är kokt.
    5. Lägg upp spjällen på ett fat och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben