Grillade spareribs

Serverar: 8-10 portioner

Fungerar perfekt även med tjocka revben som man skär ned i mindre bitar.

Ingredienser

  • 3 kg revbensspjäll
  • Marinad
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • ½ dl brun farin
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk senap
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 krm cayennepeppar
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär revbensspjället i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lökhacket med övriga ingredienser, förutom saltet.
    2. Lägg revbensbitarna i en form och pensla dem med marinaden. Täck formen. Låt stå kallt i kylskåp ca 2 timmar. Salta.
    3. Grilla revbensspjällen över utegrill eller i övre delen av ugnen i 250°C, med grill ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
    4. Servera t ex med pumpapaj, bakad potatis och en blandad sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    KRAV presenterar: Den Gröna Lådan
    För dig som vill ha KRAV-märkt kött är det nu lättare att hitta. Grön...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben