Fungerar perfekt även med tjocka revben som man skär ned i mindre bitar.
Ingredienser
3 kg revbensspjäll
Marinad
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
½ dl brun farin
2 msk vinäger
2 msk senap
1 tsk svartpeppar
3 krm cayennepeppar
2 tsk salt
Instruktioner
- Skär revbensspjället i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lökhacket med övriga ingredienser, förutom saltet.
- Lägg revbensbitarna i en form och pensla dem med marinaden. Täck formen. Låt stå kallt i kylskåp ca 2 timmar. Salta.
- Grilla revbensspjällen över utegrill eller i övre delen av ugnen i 250°C, med grill ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
- Servera t ex med pumpapaj, bakad potatis och en blandad sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
KRAV presenterar: Den Gröna Lådan
För dig som vill ha KRAV-märkt kött är det nu lättare att hitta. Grön...