Grillmarinad - Syrlig & frisk

Serverar: 4 portioner

Passar bäst till lax, grönsaker och kyckling.

Ingredienser

  • 400 g lime (1 lime väger ca 100 gram)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk torkade örtkryddor (t.ex. basilika, oregano, mynta)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Riv det gröna av limeskalet på finaste delen av ett rivjärn. Pressa ur limesaften. Krossa de torkade örterna lätt mellan fingrarna eller i en mortel. Blanda allt med olja och honung. Smaka av med salt.
    2. Viktigt! Torka alltid av marinaden från köttet innan du grillar. Då minskar risken att köttet blir bränt. För att få mer smak: Pensla köttet med marinaden mot slutet av grillningen.

    Liknande recept

    4.5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben