Grillspett med kött

Serverar: 4 portioner

Blanda fläskfilé, lövbiff, wienerkorvar, paprika, lök, purjolök och bacon på grillspett. Marinera, grilla, ät och njut!

Ingredienser

  • 200 g fläskfilé i 16 bitar
  • 150 g lövbiff i 8 bitar, rullade
  • 2 wienerkorvar i 8 bitar
  • ½ röd paprika i 8 bitar
  • ½ gul paprika i 8 bitar
  • 8 små lökar
  • 1 purjolök i 8 bitar
  • 8 skivor bacon
  • 8 små tomater
  • 8 grillspett
  • Pensling
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk chilisås
  • Peppar
  • Örtkryddor eller grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Förväll purjolök och smålök ca 5 minuter i lätt saltat vatten. Låt rinna av.
    2. Trä upp gul paprika, korv, röd paprika, fläskfilé, lök, lövbiff, baconlindad purjolök, röd paprika, fläskfilé, gul paprika och tomat på spetten.
    3. Blanda marinaden och pensla spetten på båda sidor. Låt dem ligga minst en halv timme. Pensla igen och grilla spetten ca 4 minuter på var sida. Det går också fint att steka dem i ugnen, i knappt 250º ca 8-10 minuter.
    4. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    soulbrother 27 augusti 2010

    Mycket gott!!

    Relaterade Artiklar

    Grillspett!
    Grillfest i helgen? Här kommer förslag på olika grillspett, men det al...

    Mat i Sydafrika
    I Sydafrika kan du finna mat från världens alla hörn, utbudet är mycke...

    Grilltips!
    Här har vi samlat de allra bästa grilltipsen, skriv ut och spara!Kött:...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben