Grön ärtsoppa (Båtmat)

Serverar: 4 portioner

Gröna ärter på burk blir en god soppa kryddad med limeblad och kokos. För att få soppan slät bör den köras med stavmixer, vilket vi gjort här när vi för tillfället låg vid brygga och drog in vanlig ström i båten. Den går att mosa med gaffel och vispas med ballongvisp. Det går faktiskt riktigt bra och smaken är givetvis densamma.

Ingredienser

  • 2 burkar gröna ärter á 400 g
  • 1 burk vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 finhackad gul lök
  • 1-2 finhackade färska pepparfrukter, t ex spansk peppar
  • 3 limeblad, färska eller torkade
  • 1 burk kokosmjölk, 165 ml
  • 1 burk salladsräkor i vatten, 200 g
  • Instruktioner

    1. Häll upp burkarna med ärter i en kastrull och fyll på med en burk vatten. Koka upp tillsammans med buljongtärning, finhackad lök, finhackad pepparfrukt och limeblad. Låt koka ca 5 minuter.
    2. Fiska upp limebladen och mixa soppan så gott det går med det som finns till hands. Tillsätt kokosmjölk och hetta upp soppan. Lägg några avrunna salladsräkor i varje soppskål och häll på varm soppa. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben