Grön ärtsoppa med hetta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En mild soppa där var och en får lägga i krispiga heta wasabiärter och fräscha ärtskott. Med mjölk istället för grädde blir den ännu smalare.

Ingredienser

  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde eller mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ msk färskpressad citronjuice
  • 1 bunt ärtskott (ca 40 g)
  • Till servering
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 msk wasabiärter
  • Grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Koka upp hälften av vattnet och buljongtärningarna. Sjud ärterna i det några minuter. Ta kastrullen från plattan och mixa soppan med en mixerstav direkt i kastrullen. Häll i resten av vattnet. Koka upp.
    2. Blanda mjöl och grädde, rör ner det i soppan. Koka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Klipp över ärtskotten.
    3. Servera soppan med crème fraiche, wasabiärter och grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben