Grön ärtsoppa med kyckling och basilika

Serverar: 4 portioner

Enkel, nyttig och vackert grön soppa med kyckling i som ger soppan en mild smak och mättar bra. Välj helst färska filéer.

Ingredienser

  • 1 + ½ liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 3 kycklingbröstfiléer
  • 1 påse frysta gröna ärter, 500g
  • 1 kruka basilika
  • 100 g philadelphiaost
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 bunt salladslök, hackad
  • Till servering
  • Grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningarna. Lägg i kycklingbrösten och sjud ca 15 minuter tills innertemperaturen är 70 grader. Ta upp köttet och "dra" det till strimlor, gärna med hjälp av två gafflar.
    2. Tillsätt ½ liter vatten och de gröna ärterna till buljongen. Koka upp soppan och låt koka ca 5 minuter. Dra grytan från värmen, tillsätt basilika och philadelphiaost och mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer.
    3. Lägg tillbaka det strimlade kycklingköttet i soppan och värm upp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    4. Servera soppan genast, toppad med hackad salladslök och grovt bröd vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben