En snabb och billig soppa till vardags som enkelt piffas upp med pepparrotscrème och räkor.
Ingredienser
1 msk olja
½ purjolök, normalstor
Ca 150 g bladspenat, fryst
1 vitlöksklyfta, hel
1 l fiskbuljong
2 dl vitt vin eller ½ pressad citron
2 dl mozzarellaost, riven
2 msk Ajvar Relish, mild
3 dl grädde, valfri fetthalt
400 g torsk eller hoki
Vitpeppar
Salt
2 msk finhackad dill, fryst
1 msk Maizena majstärkelse till redning
Pepparrotscrème
2 dl crème fraiche
1-2 tsk riven pepparrot
Salt
Räkor
Instruktioner
- Krama vätskan ur bladspenaten. Fräs den i olja tillsammans med finskuren purjolök och vitlöksklyftan.
- Häll över fiskbuljongen och vinet. Koka upp och sjud några minuter. Tillsätt osten, Ajvar och grädde, därefter fisken skuren i tärningar. Koka upp. Sjud i några minuter, tillsätt dillen och smaka av med salt och peppar. Red med Maizena utrört i vatten.
- Blanda crème fraiche med riven pepparrot och salt. Servera soppan med en klick pepparrotscrème och några räkor på toppen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Koka soppa på en spik
Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...
Det goda köket
Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...
Jörgens fisksoppa
I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...