Grön fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Fisk, skaldjur och grönsaker i ett.

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé av sej eller lax
  • 250 g räkor med skal eller 100 g skalade
  • 2 purjolökar
  • 250 g bladspenat
  • Smör
  • 8 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin eller 1 msk pressad citronsaft + 5 msk vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Grovhacka spenaten. Fräs purjolök och spenat i smör i en stor gryta. Häll i buljong, vin och grädde. Låt koka upp. Salta och peppra på fisken och lägg ner den i grytan. Låt soppan koka ca 5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (3)

    Piolino 22 mars 2010

    Gjorde denna soppa idag och den var jättegod!!! En höjdare:)......jag hade i både lax, sej och räkor. Kommer definitivt göra denna igen!

    Juls 25 mars 2011

    Jag hade aldrig gjort en soppa förr, men jag testade denna. den va jätte fin och hade varit god om det inte var för att jag inte förstod att man skulle späda ut fiskbuljongen.... men jag ska testa igen för det var goda ingredienser!

    Amamatryd 21 oktober 2011

    Denna är en favorit i min receptmapp på datorn. Gjorde den för många år sedan och bjöd på och var tvungen att skriva ner receptet direkt och dela med mig =) Väldigt god, matig och lyxig soppa!

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben